woensdag 3 november 2010

Ding 15 Google Maps en Streetview


Met deze Dingen was ik al bekend. Voordat je op vakantie gaat even op Google Maps kijken waar je precies zit en of er nog andere interessante plaatsen in de buurt zitten die je wilt bezoeken. Wat voorheen in de atlas werd opgezocht doen we nu op Google Maps.

Streetview is heel leuk om even een huis te bekijken of de buurt te verkennen als je ergens naar toe gaat waar je onbekend bent. Met de Kraker competitie moesten we via Streetview een bord zoeken waar een wegafsluiting wegens werkzaamheden op stond. De naam van de afgesloten straat (Vondellaan) was een aanwijzing om verder te speuren naar een boek van deze heer.

Een toepassing voor de bibliotheek zie ik niet zo snel. Misschien een kaart waar alle Kopgroep bibliotheken op staan op onze website.

3 opmerkingen:

  1. Ja Google MAps en de bibliotheek is een lastige
    In USA bestaat GeoLib De database bevat de locaties van de 16.000 openbare bibliotheken in de US.
    Inclusief gebruikers en de bibliotheek statistieken van het National Center for Educational. Fl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor jezelf is de toepassing echt duidelijk.
    Dat is iets dat je vaak gebruikt.
    En voor een bibliotheek afzonderlijk? Plattegrondje van de bibliotheken van het werkgebied, fotootje erbij plaatsen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat jullie in ieder geval zouden kunnen doen is alle vestigingen in Google Maps op laten nemen als bedrijf. Mensen die dan zoeken in Maps komen dan de bibliotheek in de buurt tegen, inclusief adresgegevens, website en eventueel foto's van het gebouw.

    BeantwoordenVerwijderen